Sajtóközlemény

Komplex technológiai, informatikai és ingatlan korszerűsítést célzó fejlesztés megvalósítása az Andó Bútoripari Kft.-nál.

2021 / 03 / 23


A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása felhívás keretében az Andó Bútoripari Kft. kapacitásainak bővülését, a tervezési, és gyártási folyamatok magasabb színvonalon történő elvégzését, versenypozíciójuk megőrzését célozta meg.

A költségek között szereplő Tower Work_Line számítógép, valamint az ASUS FX506IU-HN358C notebook és az ASUS ROG TUF FX506HE-HN004 notebook ideális nagy teljesítményigényű tervezőprogramok, grafikus és multimédiás alkalmazások futtatására. A nagy teljesítményű hardverek ideálisak a tervezési feladatokhoz és grafikus munkákhoz, működésükhöz 2-2 db Microsoft Office 2019 Otthoni és üzleti magyar PKC szoftver és Microsoft Windows 10 HOME HUN OEM 64 bit szoftver került beszerzésre.

A HOLZ-HER AURIGA 1308 XL élzárógép alkalmazása kiküszöböli az esetleges rossz minőségű szabás következtében fellépő élzárási nehézségeket, minőségi problémákat. Az ALFARIMINI Alfa1 és Alfa2 típusú faipari forgácselszívó berendezés a gyártásban részt vevő fő gépek alapvető működéséhez nélkülözhetetlen, azokkal egy komplett rendszert alkot, a munkakörülmények javítását, valamint a tiszta, pontos, precíz munkavégzés feltételeit teremti meg.

A 20,4 kWp teljesítményű HMKE napelemes rendszer 68 db Canadian Solar CS3K-300(P) polikristályos napelemből, valamint Solar Edge SE 17K inverterből épül fel és az üzemünk tetőszerkezetén kerül elhelyezésre. Segítségével a jelenlegi 26 774 kWh/év villamos energiafogyasztásunkból 26 048 kWh/év fedezhető, nem beszélve a káros anyag kibocsátás csökkenéséről.

Projektazonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-02116


További információ kérhető:
Andó Attila
[email protected]

- a kedvezményezett neve: ANDÓ Bútoripari Korlátolt Felelősségű Társaság
- a projekt címe: Technológiai innováció megvalósítása az ANDÓ Bútoripari Korlátolt Felelősségű Társaság debreceni telephelyén
- a szerződött támogatás összege: 5 997 493 Ft
- a támogatás mértéke (%-ban), 50 %


A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében beszerzésre került két lapszabász gép forgácselszívó berendezéssel. Ezen gépek a vállalkozás életében újak: új, és jelentősen javított termék bevezetése történik meg a vállalkozás üzleti gyakorlatában.
A lapszabászgép a nagyméretű laminált, natúr, MDF lapok szükséges méretre vágását szolgálja. Miután a bútorlapból készülő bútorok gyártásának ez az első fázisa, a lapszabászgép meghatározó szerepet játszik a gyártás minőségében.
A gépek precíz ipari kivitelben készültek hosszú távú használatra. A merev, rezgésmentes géptest nyugodt futást biztosít a precíz nagy kopásállóságú vezetőkön futó fűrészkocsinak. A szükséges beállításokat könnyítő felszereltségek az előzőekben említett tulajdonságokkal biztosítják a bútorgyártás első fázisának jó minőségét.
Elmondható továbbá, hogy egyre növekszik a természetes faanyagokból készített, egyedi gyártású bútorok felvevőpiaca hazánkban, ezért ez az iparág egyre nagyobb részt kap a bútoripari piacon. Ezt időben észlelve és lépve a piacot uralhatja az Andó Kft: ez a piaci vezető szerep lehetővé teszi, hogy a cég nagyban megerősödjön és a régió egyik legnagyobb ilyen típusú üzemévé váljon. A termékeket igénylő társadalmi réteg a felső és középrétegekből kerül ki. Amely a mai politikai állás szerint egyre jobban megerősödik. A termékeknek piaci értelemben vett életgörbéje nincs mivel a termékek egyediek és megrendelésre készülnek. A cég szolgáltatásaiba beletartozik a vevő által elképzelt termékek megtervezése és teljes kivitelezése, valamint a helyszíni szerelés is ill. a teljeskörű garancia vállalása. A költségcsökkentés érdekében a termelés során keletkezett hulladék anyagból (fűrészpor) brikett előállítását valósítják meg majd a közeljövőben, ami az előállítási költségeket tovább csökkenti illetve annak értékesítésével növelhető a vállalkozás bevétele.

- a projekt befejezési dátuma: 2018.07.11.
- projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01613