• a kedvezményezett neve: ANDÓ Bútoripari Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Technológiai innováció megvalósítása az ANDÓ Bútoripari Korlátolt Felelősségű Társaság debreceni telephelyén
  • a szerződött támogatás összege: 5 997 493 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban), 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében beszerzésre került két lapszabász gép forgácselszívó berendezéssel. Ezen gépek a vállalkozás életében újak: új, és jelentősen javított termék bevezetése történik meg a vállalkozás üzleti gyakorlatában.
A lapszabászgép a nagyméretű laminált, natúr, MDF lapok szükséges méretre vágását szolgálja. Miután a bútorlapból készülő bútorok gyártásának ez az első fázisa, a lapszabászgép meghatározó szerepet játszik a gyártás minőségében.
A gépek precíz ipari kivitelben készültek hosszú távú használatra. A merev, rezgésmentes géptest nyugodt futást biztosít a precíz nagy kopásállóságú vezetőkön futó fűrészkocsinak. A szükséges beállításokat könnyítő felszereltségek az előzőekben említett tulajdonságokkal biztosítják a bútorgyártás első fázisának jó minőségét.
Elmondható továbbá, hogy egyre növekszik a természetes faanyagokból készített, egyedi gyártású bútorok felvevőpiaca hazánkban, ezért ez az iparág egyre nagyobb részt kap a bútoripari piacon. Ezt időben észlelve és lépve a piacot uralhatja az Andó Kft: ez a piaci vezető szerep lehetővé teszi, hogy a cég nagyban megerősödjön és a régió egyik legnagyobb ilyen típusú üzemévé váljon. A termékeket igénylő társadalmi réteg a felső és középrétegekből kerül ki. Amely a mai politikai állás szerint egyre jobban megerősödik. A termékeknek piaci értelemben vett életgörbéje nincs mivel a termékek egyediek és megrendelésre készülnek. A cég szolgáltatásaiba beletartozik a vevő által elképzelt termékek megtervezése és teljes kivitelezése, valamint a helyszíni szerelés is ill. a teljeskörű garancia vállalása. A költségcsökkentés érdekében a termelés során keletkezett hulladék anyagból (fűrészpor) brikett előállítását valósítják meg majd a közeljövőben, ami az előállítási költségeket tovább csökkenti illetve annak értékesítésével növelhető a vállalkozás bevétele.

  • a projekt befejezési dátuma: 2018.07.11.
  • projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01613